En person slipar en berlock i vår fabrik vid tillverkning.

hållbar vision

Ingenting går förlorat, allt omvandlas – Vår hållbara vision där inget material går till spillo.

Vi vill att våra smycken ska bäras ofta och hålla länge. Trots det så kan det hända att ett smycke går sönder. Vid en reklamation samlar vi alltid in det trasiga smycket och skickar in det i vår produktion för att lagas och putsas upp. Om smycket inte går att laga så smälts silvret ned och används för att skapa nya smycken.

Berlock blir slipad i vår fabrik i Indien.

Om ett smycke kan repareras lagas det först, för att sedan poleras och få en ny fin plätering. Smycket kommer efter en lagning att bli som nytt. På bilden ovan ser vi Beloved Letters bli pläterade i 18k guld.

Berlocker som blir guldpläterade. En berlock som blir slipad i vår fabrik i Indien.

Är det däremot så att smycket inte går att laga och behöver smältas ned, börjar processen om från början där det först skapas en vaxmodell av det nya smycket. När smycket är skapat från formen slipas det för hand för att få till fina kanter. Därefter poleras smycket upp för att få till sin fina finish.

För oss är återvinning och att ha en nära relation till våra leverantörer väldigt viktig. Vi besöker våra fabriker två gånger per år, där vi träffar både de som driver fabrikerna och de som arbetar där. Vi ser hur de arbetar, diskuterar processer, förhållanden för de anställda, förbättringsåtgärder och annat som kan förbättra kvalitén, hålla arbetsmiljön säker och förenkla för de som arbetar i tillverkningen. Vi är otroligt stolta över våra samarbetspartners i Indien och majoriteten av dem har vi arbetat med sedan starten 2010.