HÅLLBARHET

I FOKUS

 

Alla våra smycken är handgjorda och stilsäkra med en högkvalitativ känsla och utseende. Vi använder oss av hållbara material och strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt återvinna och återanvända. Vi är transparenta och tar ansvar i vår produktion, med respekt för alla människor i kedjan och respekt för miljön. Här kan du läsa mer om vårt arbete med hållbarhet inom miljö och det sociala.

100%

RECYCLED

Silver är en ändlig resurs, och man räknar med att världens behov täcks av silver som finns tillgängligt endast i ca 30 år till. Därför är det viktigt att processerna för att återvinna silver hela tiden utvecklas, och att vi blir bättre och bättre på att ta tillvara silver från olika produkter.

Silvret i våra smycken kommer i huvudsak från produkter från fotoindustrin, och till en mindre del från gamla smycken och restprodukter i tillverkning som smälts ner. Jämfört med att använda nytt silver är klimatpåverkan ca 70% lägre vid användning av återvunnet silver. För att producera ett kg nytt silver går det åt motsvarande 100kg CO2.

LÄS MER

Unika statementsmycken

Rental

Collection

Product Block

RENTAL – Drama Queen Heart Pearl Earrings Silver

30 USD

RENTAL – Fat Heart Necklace Gold

30 USD

RENTAL – Octagon Ring Silver

30 USD

RENTAL – Queen Of Spikes Earrings Gold

30 USD

Vår

Produktion

Alla våra smycken är handgjorda och tillverkade i Indien. Några av fabrikerna vi arbetar med idag har vi arbetat med sedan starten 2010. Vi besöker våra tillverkningsställen två gånger per år för att säkerställa tillverkningen och arbetsförhållandena. Vi ser hur de arbetar, diskuterar processer, förbättringsåtgärder och annat som kan förbättra kvaliteten, upprätthålla en säker arbetsmiljö och förenkla för de som arbetar i tillverkningen. Under åren har vi utvecklat personliga relationer med våra leverantörer och vi arbetar med öppna kalkyler och rimliga marginaler för att det ska bli så bra som möjligt för alla.

LÄS MER

Re-recycled with us

recycle

it

Alla smycken från Syster P är handgjorda med största omsorg. Guldplätering och silver mattas naturligt med tiden. Känner du att dina smycken förtjänar en andra chans? Med vårt Recycle it-program kan du lämna in dina smycken ur kollektionen Beloved och få dem utbytta mot nya. Vi återvinner dina inlämnade smycken så att inget material går till spillo.

LÄS MER

Recycle Coupon Chain Gold

15 USD

Recycle Coupon Chain Silver

9 USD

Recycle Coupon Letter Gold

9 USD

Recycle Coupon Letter Silver

6 USD

VILL DU VETA MER?